GESCHIEDENIS E-SIGARET

Het ontstaan van de elektronische sigaret

De eerste elektronische sigaret kan worden herleid tot 1963. Herbert A. Gilbert vroeg in dat jaar een patent aan op een ontwikkeld apparaat met de beschrijving “een rookvrije non-tabak sigaret die brandende tabak en papier vervangt met verwarmde, vochtige, geurige lucht.” Dit apparaat verhit de nicotine-oplossing en produceerde stoom. In 1967 werd Gilbert benaderd door verschillende bedrijven geïnteresseerd in de productie, maar het werd nooit op de markt gebracht.

Hon Lik, de uitvinder van de e-sigaret

Hon Lik, de uitvinder van de e-sigaret

Hon Lik, een Chinese apotheker, wordt geassocieerd met de uitvinding van de eerste generatie elektronische sigaret. In 2000 kwam hij met het idee om met behulp van een piëzo-elektrisch ultrasoon-emitterend element een druk vloeistofstraal bevattende nicotine verdund in een propyleenglycol oplossing te verdampen. Dit ontwerp produceert een rookachtige damp die kan worden ingeademd. Deze uitvindingen zijn de basis van de hedendaagse elektronische sigaretten.

Het toestel werd voor het eerst geïntroduceerd op de Chinese binnenlandse markt in mei 2004 als hulpmiddel voor stoppen met roken. Het bedrijf waar Hon Lik voor werkte, Golden Dragon Holdings, veranderde haar naam in Ruyan (如烟, letterlijk “Lijkt roken”), en begon haar producten te exporten vanaf 2005-2006. Dit nog vóór de ontvangst van het eerste internationale octrooi in 2007.